Χιλιάδες επισκέπτες στην Έκθεση Εικαστικών Έργων για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 Νοέμβρη η Έκθεση Εικαστικών Έργων προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Τιμώντας τον ένα αιώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ αλλά και τον νέο αιώνα που ξεκινά, η Έκθεση αποτέλεσε μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις με τις οποίες κορυφώνεται ο γιορτασμός αυτός από την Τομεακή Οργάνωση Ηρακλείου.

Η Έκθεση Εικαστικών Έργων. φιλοξενήθηκε στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Από την έναρξή της στις 7 έως την ολοκλήρωση της στις 24 Νοέμβρη αγκαλιάστηκε από χιλιάδες επισκέπτες. Εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, φοιτητές, συνταξιούχοι αλλά και επισκέπτες από άλλες γωνιές της Ελλάδας καθώς και ξένων χωρών βρέθηκαν στο χώρο της Έκθεσης δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή τη σημαντική πολιτική-πολιτιστική δραστηριότητα, που πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο.

Ξεχωριστές στιγμές αποτέλεσαν τα εγκαίνια από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και οι οργανωμένες ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, στις οποίες παρουσιάστηκαν τα 52 έργα 40 καλλιτεχνών, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν με διαφορετικά υλικά, ποικίλες τεχνικές και τεχνοτροπίες. Έργα με ιστορικές αναφορές από την ιστορία του ΚΚΕ και από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, αλλά και έργα σύγχρονης τέχνης τα οποία ξεχωριστά το καθένα καθώς και στο σύνολό τους έδωσαν την αφορμή για προβληματισμό και σκέψη επιβεβαιώνοντας ότι η Τέχνη όχι μόνο συγκινεί αλλά μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το νου.

Με ιδιαίτερη χαρά η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της με τη συμμετοχή τους αλλά και όσους παραχώρησαν έργα δημιουργών που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Είναι επίσης ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή που νιώθουμε απέναντι σε εκείνους τους καλλιτέχνες που θέλησαν να τιμήσουν το ΚΚΕ δωρίζοντας έργα με τα οποία συμμετείχαν στην Έκθεση.

Οι πολιτικές-πολιτιστικές δραστηριότητες προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ κορυφώνονται από την Τομεακή Οργάνωση Ηρακλείου το Σάββατο 1η Δεκέμβρη 2018, στις 8μμ στον κινηματογράφο «ΑΣΤΟΡΙΑ», με την πραγματοποίηση μεγάλης πολιτικής-πολιτιστικής εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία του Γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου Ανδρέα Κοκοσάλη και μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ: την πιο όμορφη θάλασσα δεν την ταξιδέψαμε ακόμη…» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί